Zorg voor Werk – Fit for Work – SER

Congres 11 april Den Haag

Sterk voor werkbehoud bij een chronische aandoening

Werkgevers, werknemers, gezondheidszorg en de overheid moeten samen zorgen dat mensen die chronisch of ernstig ziek zijn, kunnen blijven werken.  Deze boodschap is ook de insteek van de Fit for Work – SER conferentie ‘Zorg voor Werk. Sterk voor werkbehoud bij chronische aandoeningen’ op 11 april 2019 in Den Haag.

Mevrouw Marianne Thyssen, EU-commissaris Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit Europese Commissie sprak de conferentie toe met een videoboodschap.

video EU commissaris mevrouw Thyssen

Werk en gezondheid: hoe is de arbeidsparticipatie te vergroten

Lex Burdorf Hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg Erasmus Medisch Centrum licht dat toe in zijn videocollege voor dit congres.

Videocollege Lex Burdorf

Twee op de drie mensen die een chronische aandoeningen hebben, werken minimaal 12 uur per week. Het gros van hen vindt dat werk een positief effect heeft op hun gezondheid en levenskwaliteit. Het kost de maatschappij jaarlijks 26 miljard euro als mensen ziek thuis blijven en niet werken. Deze cijfers blijken uit de impact graphic die Fit for Work tijdens het congres overhandigden aan Erik Gerritsen secretaris-generaal VWS en Gert-Jan Buitendijk directeur-generaal Werk SZW.

Impact Graphic    Bronnen Impact Graphic

    Call to Action           Beeldverslag   

PROGRAMMA PRESENTATIES DOWNLOAD

Programma

Arja Broenland, Doneer je ervaring, directeur-bestuurder NFK
Paul Baart, Introductie Fit for Work / Centrum Werk Gezondheid
Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum
Suzanne Kaal, Desiree Dona, Radboudumc
Paul Baart, Tot slot, call to action

Geef een antwoord

Fit for Work is een programma van Centrum Werk Gezondheid