Skip to main content

#Kansrijk: 2,8 miljoen Nederlanders geen werk of werkend arm

In Nederland staan 2,8 miljoen Nederlanders aan de kant zonder werk of zijn werkend arm door de flex economie. De coronacrisis maakt de tweedeling op de arbeidsmarkt nog duidelijker. Daarom zijn diverse partijen de alliantie Nederland KansRijk gestart om tot een arbeidsmarkttransitie te komen om iedereen toegang te bieden tot een kansrijke carrière.

Paul Baart voorzitter van Fit for Work Nederland maakt deel uit van deze alliantie namens de Commissie Werk Gezondheid. De Commissie Werk Gezondheid bepleit goed, gezond werk voor iedereen in Nederland. Omdat het bijdraagt aan de gezondheid van mensen én omdat het een goede investering voor bedrijven en de maatschappij is.  

De alliantie Nederland KansRijk roept het huidige en het komende kabinet, politieke partijen, overheden, onderwijsinstellingen, werkgeversorganisaties, vakbonden en nationale en lokale maatschappelijke organisaties op om uiterlijk in 2025 gezamenlijk deze arbeidsmarkttransitie af te ronden. Steun het initiatief door het te delen. Het is het werk meer dan waard!

Geef een reactie