Skip to main content

Paul Blokhuis: besteed aandacht aan werkbehoud!

Besteed in alle preventie-activiteiten aandacht aan het werk en werkbehoud, omdat werken de gezondheid bevordert en werkbehoud loont. Voor de burger én de samenleving. Zorg dat in de gezondheidszorg aandacht is voor werk en werkbehoud. Zodat eenieder die werkt en ziek wordt, kan blijven meedoen.

Het Platform Fit for Work, de Commissie Werk Gezondheid, Centrum Werk Gezondheid en de meer dan 40 deelnemende maatschappelijke organisaties willen dat Staatssecretaris Paul Blokhuis goed gezond werk meeneemt in het strategisch Preventie akkoord. Zij roepen hem op om de werkwijzen die zij hebben ontwikkeld in te zetten bij behandeling en begeleiding van mensen met post COVID-19 klachten

De COVID-19 uitbraak laat zien dat het voorkomen en beheersen van de verspreiding van virussen belangrijker dan ooit is voor de volksgezondheid. En niet alleen door de effecten op de fysieke gezondheid. Mogelijk zijn de effecten vanuit het niet kunnen behouden van werk, nog dramatischer voor de ervaren gezondheid. Zo pakken de gevolgen van de pandemie anders uit voor verschillende sociaaleconomische of culturele groepen door de verschillen in leefstijl, posities, rollen en taken in de samenleving. Blijven meedoen is juist nú van levensbelang.

Besteed daarom in alle preventieactiviteiten aandacht aan het werk en werkbehoud, omdat werken de gezondheid bevordert en werkbehoud loont. Voor de burger én de samenleving. Zorg dat in de gezondheidszorg aandacht is voor werk en werkbehoud. Zodat eenieder die werkt en ziek wordt, kan blijven meedoen.

Oproep aan de bewindslieden

Download de oproep

Download het persbericht