Skip to main content

Je bent jong en je wilt werken, ook al heb je een chronische aandoening

Een grote groep jongeren, zo’n half miljoen in Nederland, heeft een chronische aandoening. Bij het zoeken van werk of het aan de slag gaan op de arbeidsmarkt kan de chronische aandoening voor uitdagingen zorgen. Er zijn steeds meer organisaties die jongeren met een chronische aandoening op het gebied van werk ondersteunen.

Zo is er JongPIT, de plek voor en door jongeren met een chronische aandoening. Met als doel dat alle jongeren (15-30 jaar) met een chronische aandoening volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. JongPIT komt voort uit de initiatieven ALL OF ME, Ervaringscentrum Jong Perspectief (ECJP) en het Jongerenpanel Zorg en Perspectief (ZeP). Begin november vindt de online lancering van JongPit plaats. Je kunt erbij zijn. Meld je aan voor kick-off event op 5 november.
Kijk ook op werkenchronischziek.nl om te zien wat er nog meer beschikbaar is voor werkende jongeren met een chronische aandoening.

Als je inspiratie uit Europa wilt, dan is er dit overzicht. Daarin onder andere een verkenning van 82 Nederlandse en buitenlandse initiatieven, waaronder gericht op jongeren en werken met een chronische aandoening.