Skip to main content

Fit for Work / SER congres 11 april

Samen met de Sociaal-Economische Raad (SER) organiseert Fit for Work op 11 april het congres: ‘Zorg voor Werk. Sterk voor werkbehoud bij chronische aandoeningen’. Het (besloten) congres is bedoeld voor beleidsmedewerkers, politici, wetenschappers, zorgprofessionals, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties en vertegenwoordigers vanuit de medische sector. Met als doel een podium te bieden om elkaar uit te dagen oplossingen aan te dragen, gericht op werkbehoud bij een chronische aandoening.

Sprekers op het congres zijn onder meer:

  • Mariëtte Hamer, voorzitter Sociaal-Economische Raad (SER)
  • Marianne Thyssen, Eurocommissaris Werkgelegenheid, Sociale Zaken, vaardigheden en Arbeidsmobiliteit Europese Commissie
  • Erik Gerritsen, secretaris-generaal ministerie van VWS
  • Gert-Jan Buitendijk, directeur-generaal Werk ministerie van SZW

Aan de ministeries van VWS en SZW reiken we de impact graphic ‘Werkbehoud bij chronische aandoeningen, wat levert het op?’ uit. Met de belangrijkste uitkomsten van investeren in werkbehoud op het niveau van mensen met een chronische aandoening, werkgevers, zorg en samenleving.

Daarnaast stelt Fit for Work een call to action op: een oproep aan alle betrokkenen om meer werk te maken van werkbehoud, met daarbij suggesties hoe dit concreet vorm te geven. De call to action is gebaseerd op de oproepen die de congressprekers inbrengen, aangevuld met wat we vanuit het platform Fit for Work relevant vinden.