Skip to main content

Fit for Work in Groningen | 24 maart 2020 | Beatrixoord

Beatrixoord

GRONINGEN: Het platform Fit for Work organiseert op 24 maart 2020 ’s middags bij Beatrixoord, Dilgtweg 5 in Haren een bijeenkomst over werk en werkbehoud voor mensen met een chronische aandoening.

Voor 1 op de 3 werkende mensen is aan het werk blijven met een aandoening een belangrijk doel. Het hebben van werk geeft voldoening, maakt je betekenisvol en zorgt voor inkomen en sociale contacten. En voor zorg professionals geldt dat mensen die werken eerder herstellen en minder pijn hebben.

Werkbehoud is vaak een kwestie van goede afspraken en afstemming: wat kan, mag en zou eigenlijk moeten. Daarom is deze middag voor werkenden, werkgevers en zorgprofessionals.

Prof Michiel Reneman (UMCG Revalidatiegeneeskunde), prof Bart Verkerke (UMCG medische technologie) en Klinisch Bedrijfsgezondsgeneeskundige Bas Sorgdrager geven hun visie en perspectieven.

Niet alles is goed geregeld, daaraan werken de organisaties van het platform Fit for Work. Voor ZZPers bijvoorbeeld, Platform lid Frank Alferink directeur van ZZP Nederland vertelt wat wel kan en ook wat nog moet.

Paul Baart, voorzitter van Fit for Work en Ronald Stevens Directeur Beatrixoord arbeid én regio coördinator van Fit for Work, vertellen over de volgende stappen die moeten worden gezet en wat daarvoor nodig is.