Skip to main content

2012

Fit for Work is gestart met aandacht voor werkbehoud bij spier- en gewrichtsaandoeningen, en gaandeweg is dit uitgebreid naar werkbehoud bij chronische aandoeningen in het algemeen. 2012 vormde de start met een eerste platformbijeenkomst op 20 april 2012 en het eerste Fit for Work congres in november.

Als voorloper op de Fit For Work checklisten spier- en gewrichtsaandoeningen zijn aan de congresdeelnemers handreikingen gericht op de ketenaanpak van werknemer, werkgever, zorg- en hulpverleners voorgelegd. Daarin staat zo goed en zo lang als mogelijk aan het werk kunnen blijven centraal.

De aftrap van het congres vond plaats met een speciaal voor Fit for Work ingesproken videoboodschap van Prof. Dame Carol Black, de hoogste adviseur van het Ministerie van volksgezondheid in het Verenigd Koninkrijk en co-president van Fit for Work Europe (nu Fit for Work Global Alliance).

Dit jaar vormde de start met een eerste platformbijeenkomst op 20 april 2012 en het eerste Fit for Work congres in november, genaamd “Handreikingen voor werkbehoud voor mensen met spier- en gewrichtsaandoeningen”.

Tevens nam een delegatie deel aan de Fit for Work Europe Annual Summit op 16-17 oktober in Brussel, met als thema: ‘Making Change Happen: Exchanging Good Practices from Across Europe and Making Musculoskeletal Disorders an EU and National Priority’

De koers van de coalitie gezonde aanpak leidraad